22 februari 2012

Uitprobeersel


Luxe melkpudding

Ingrediënten (3-4 personen):
  • 500 ml melk
  • suiker + vanille (1 van de volgende)
    • 2/3 cup suiker + vanille stokje
    • 2/3 cup suiker + scheut vanille-aroma
    • 1/3 cup suiker + zakje vanillesuiker
  • snuf kaneel
  • klein snufje kardemom
  • 2 eetlepels gemalen kokospoeder (of vervang een deel van de melk door kokosmelk)
  • handje vol rozijnen
  • 6 blaadjes gelatine
Bereidingswijze:

  • Laat de melk opwarmen en doe alle andere ingrediënten behalve de gelatine erbij.
  • Laat de gelatine ondertussen weken in koud water.
  • Voeg, als de melk kookt, de blaadjes gelatine één voor één toe (volgende toevoegen als de vorige is opgelost).
  • Doe het geheel in een grote vorm en laat het minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Rooster wat kokos in een vetvrije pan tot het lichtbruin en wordt en lekker gaat ruiken. Serveer de in stukjes gesneden pudding hiermee.


Net gemaakt, vanavond proeven :D

1 opmerking:

Unknown zei

De rozijnen waren naar onder gezakt. Samen met een groot deel van de kokos en de kaneel. Maar hij smaakte wel goed! :D