Okee, het is niet zo'n mooie foto, maar ik kan ook geen mooie foto's van eten maken.
Helemaal niet met slechts een webcam tot mijn beschikking ;)
Het zou er iets minder bruin en iets meer rood uit moeten zien.
Goed. Komtie.
Jambalaya betekent letterlijk 'vlees met rijst' en bestaat in vele varianten, vaak met vis en/of zeevruchten. Ik heb hier voor een variant met kip gekozen - chorizo is standaard in jambalaya, net als tomatenpuree en paprikapoeder - en daar zelf wat dingen bij gedaan. Jambalaya is erg makkelijk omdat het een éénpansgerecht is. En leuk omdat je er duizenden varianten op kunt verzinnen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g basmatirijst
- 1 chorizo, in plakjes gesneden
- 300g kipfilet, in reepjes gesneden
- 2 struiken paksoi, gewassen en in de breedte in reepjes gesneden
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels ketjap
- 2 theelepels sambal badjak of sambal b(e)randang (gebruik sambal goreng voor een iets minder pittige variant)
- 2 blikjes (=6-8 eetlepels) tomatenpuree
Bereiding:
- Neem een grote (!) pan. Dit is de enige pan die je gaat gebruiken.
- Bak de kip en de chorizo in boter. Het is niet erg als je wat te veel boter gebruikt.
- Voeg de paksoi toe. Eerst het witte, even laten meebakken, en dan het groene gedeelte.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot de rijst al het bakvet heeft opgenomen.
- Voeg de ketjap, het paprikapoeder, de sambal en 250 ml water toe.
- Breng het geheel aan de kook en roer af en toe.
- Er zit nu nog te weinig water bij; voeg water toe als het opgenomen is. Het gerecht is klaar als de rijst gaar en al het water opgenomen is.
1 opmerking:
Oja. Misschien een tip voor na het eten. Als je nog weg moet, poets even goed je tanden. ;)
Een reactie posten