12 december 2011

Succesje


Okee, het is niet zo'n mooie foto, maar ik kan ook geen mooie foto's van eten maken.
Helemaal niet met slechts een webcam tot mijn beschikking ;)
Het zou er iets minder bruin en iets meer rood uit moeten zien.

Goed. Komtie.

Ericks Jambalaya
Jambalaya betekent letterlijk 'vlees met rijst' en bestaat in vele varianten, vaak met vis en/of zeevruchten. Ik heb hier voor een variant met kip gekozen - chorizo is standaard in jambalaya, net als tomatenpuree en paprikapoeder - en daar zelf wat dingen bij gedaan. Jambalaya is erg makkelijk omdat het een éénpansgerecht is. En leuk omdat je er duizenden varianten op kunt verzinnen.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 300g basmatirijst
- 1 chorizo, in plakjes gesneden
- 300g kipfilet, in reepjes gesneden
- 2 struiken paksoi, gewassen en in de breedte in reepjes gesneden
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 3 eetlepels ketjap
- 2 theelepels sambal badjak of sambal b(e)randang (gebruik sambal goreng voor een iets minder pittige variant)
- 2 blikjes (=6-8 eetlepels) tomatenpuree

Bereiding:
- Neem een grote (!) pan. Dit is de enige pan die je gaat gebruiken.
- Bak de kip en de chorizo in boter. Het is niet erg als je wat te veel boter gebruikt.
- Voeg de paksoi toe. Eerst het witte, even laten meebakken, en dan het groene gedeelte.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot de rijst al het bakvet heeft opgenomen.
- Voeg de ketjap, het paprikapoeder, de sambal en 250 ml water toe.
- Breng het geheel aan de kook en roer af en toe.
- Er zit nu nog te weinig water bij; voeg water toe als het opgenomen is. Het gerecht is klaar als de rijst gaar en al het water opgenomen is.

1 opmerking:

Unknown zei

Oja. Misschien een tip voor na het eten. Als je nog weg moet, poets even goed je tanden. ;)